Online kastkaart

 Omdat dit jaar sommige imkers beginnen met de overgang naar het systeem van kleincellige bijen, is het zeer belangrijk om ze goed te begeleiden. Om dat te doen, moet degene die om raad wordt gevraagd zoveel mogelijk relevante gegevens van de individuele volken krijgen. En wel vanaf het begin, om bij het opduiken van problemen te begrijpen hoe het is ontstaan.

Hiervoor moeten we een kastkaart hebben, waar vooral de speciaal belangrijke gegevens van kleincellige bijen op worden vermeld. Ik persoonlijk, schrijf alles op in een boek, elk volk heeft zijn nummer, dan schrijf ik alles ook nog met een viltstift op de achterkant van de kast, met de datum en ‘s avonds, worden de gegevens overgebracht naar de PC in een Excel-bestand en vervolgens ook naar een PDA, een kleine handige computer ter grootte van een smartphone. Die heb ik altijd bij me en ik kan altijd alle details van mijn volken van de laatste 10 jaar nakijken.

Maar hoe doen we dat nu als diegene die hulp wil verlenen ver weg is?

Hiervoor werd het idee van een online kastkaart bedacht, toegankelijk via het internet en vanaf elke locatie bereikbaar.
Nu ben ik geen programmeur en daarom kwam ik met het idee dat we dat kunnen oplossen binnen het nieuwe forum. Iedereen die geïnteresseerd is krijgt zijn eigen bereik dat alleen hij kan zien en diegene waarvan hij hulp nodig heeft. Ik denk dat dit mogelijk moet zijn.

Zonder dit programma, is het vrijwel onmogelijk om de juiste diagnoses te stellen en adequaat te reageren in geval van problemen. Ik zal jullie hiervan op de hoogte houden.

Voorbeelden van Online kastkaart:
Voorbeelden - bijenkorf N°106g
voor bijenkorf van werkgroep 2013

Hoe werkt de online kastkaart?

Online kastkart - Uitleg